Най-успешният български клуб крачи отново към върха на местния футбол. Това

...
Най-успешният български клуб крачи отново към върха на местния футбол. Това
Коментари Харесай

ФИФА с 15-минутен филм на ЦСКА: Червените отново крачат към върха

Най-успешният български клуб крачи отново към върха на локалния футбол. Това е анонсът, предхождащ 15-минутен филм, отдаден на ЦСКА. Филмът е изработен от екипа на магазинното предаване на ФИФА - " FIFA Football ".
 ЦСКА разгласи контроли със Спарта Прага и Динамо Киев
Световната централа е снимала обширното видео за аления клуб в края на ноември месец, което неотдавна бе публикувано в интернет. Историята на ЦСКА е поместена във втората част на 188-ия епизод на предаването,

Във кино лентата за ЦСКА са интервюирани петима души - треньорът Нестор Ел Маестро, младата звезда Кирил Десподов, шефът на Музея на спортната популярност на клуба Александър Манов, тарторът на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца и журналистът Деян Веселинов. Показани са фрагменти от " Армията ", където Велчев развежда екипа на FIFA Football. След това Манов отваря вратите на музея и приказва за трофеите. Следват моменти от две тренировки на " алените " и интервютата на Ел Маестро и Десподов, както и диалогът с Деян Веселинов.

Филмът за ЦСКА стартира с фрагменти от " Армията " и думи на тартора на алената агитка Иван Велчев-Кюстендилеца.

" Казвам се Иван Велчев. Аз съм един от водачите на " Сектор Г " - проведените последователи на ЦСКА. За мен ЦСКА значи доста и е голяма част от живота ми. Отраснах, идвайки на стадиона. Този клуб е феномен и метод на живот за хиляди хора. Те живеят с мисълта за ЦСКА и обичат безумно клуба. ЦСКА е признакът на българския футбол, различим е по целия свят. Въпреки че клубът не се намира в най-хубавото си положение, " Армията " е в действителност особено място за мен. ЦСКА ще пребъде! ", споделя Кюстендилеца, представен от Новспорт.

Кадри от София ни пренасят в музея на ЦСКА, а от екипа на FIFA Football разясняват: " София - столицата на България, е дом на най-успешния локален клуб с рекордните 31 трофеи и 2 полуфинала за КЕШ. Постижения, които не са достигани от нито един различен български тим. ЦСКА е отгледал и развил някои от най-хубавите български футболисти и има горда история, която се знае наизуст от почитателите ".

В този миг са излъчени и думите на живата памет на ЦСКА Александър Манов, който споделя пред екипа на предаването:

" Скоро навърших 90 години. Аз съм директно до клуба още от 1948 година, когато ЦСКА е учреден. От 20 години съм шеф на музея на спортната популярност на ЦСКА. Това е музей, който се слави с доста купи и други скъпи притежания, свързани с историята на нашия клуб. Има и специфичен ъгъл на Христо Стоичков, копие на неговата " Златна обувка " и редица други купи от разнообразни спортни надпревари - освен от футбола. ЦСКА е в моето сърце и в моята глава, ЦСКА е всичко за мен и моето семейство ", споделя Сашо Манов пред екипа на предаването.

Филмът минава към тежкото десетилетие, от която клубът занапред надига глава: " Въпреки своята горда история в последните години ЦСКА върви по много сложен и друг сюжет от тогавашните триумфи ", разясняват от FIFA Football.

Следват думи на журналиста Деян Веселинов, който разказва последните 10 години: " Цялата история стартира преди някъде към 10 години. Иронично - през 2008-а, когато ЦСКА за последно завоюва купата. Финансовото положение на клуба бе причина да не получат лиценз за Европа. Това докара до редица събития, клубът не успяваше да запълни финансовите дупки и положението на ЦСКА се утежняваше непрекъснато. Дойде миг през юли 2013 година, когато клубът на процедура бе подготвен да се отдръпна от присъединяване в шампионатите и шампионатите. Все отново ЦСКА продължи да се състезава, само че две години по-късно нямаше избор с изключение на да прекрати своето присъединяване в елита и бе изпратен в Трета лига - при дилетантите ", напомня Веселинов.

А от FIFA Football подчертават:

" Така ЦСКА стартира своето странствуване назад към върха, към този момент с нови притежатели. Клубът се завръща в елита през лятото на 2016 година Следват две втори места, а през 2018-а ЦСКА се завърна на интернационалната сцена за първи път от 2014-а. Отборът е формиран от млади, надарени български футболисти отпред с един от най-ярките локални гении - Кирил Десподов. В началото на сезона пък управлението подхваща смелият ход да назначи отпред на тима нов треньор, който е градил известност из цяла Европа в продължение на повече от десетилетие - британецът Нестор Ел Маестро, който е едвам на 35 години.



" Очакванията са да спечелим всеки мач. Не е доста по-различно от всеки клуб. Признавам, че бях сюрпризиран от интензитета на напрежението, с което клубът би трябвало да живее ", споделя Ел Маестро. " Клубът е като огромен транспортен съд, който би трябвало да дойде цялостен в пристанището. Не е елементарно, сигурно ", продължава младият ментор.

От FIFA Football напомнят неговата визитка: " Ел Маестро е роден в Сърбия, а през 2006 година става най-младият асистент в историята на Бундеслигата, когато става част от Шалке 04 едвам на 23-годишна възраст. Той работи на още няколко места в Германия и в Австрия, а огромният му пробив става факт през предишния сезон - когато извежда Спартак Търнава до купата в Словакия, още в първия си опит като старши треньор. "

Екипът на FIFA Football прави разбор и моментната обстановка в шампионата:

" Предизвикателството пред ЦСКА е да стопи изоставането от богатия Лудогорец, който е неизменим първенец през последните 7 години. Лека-полека клубът най-сетне си стъпва на краката. Надеждите са, че пристрастеността и отдадеността, които върнаха ЦСКА към живот, откакто е бил на ръба прага на изгубването, ще доведат и до нова златна епоха. Славната история на ЦСКА изисква наложително тимът да се изкачи още веднъж на върха ", означават от FIFA Football.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР